Omistajavaihdospalvelu Nextia, Kokkola

Teen sen itse?

Yrityskauppaa ei voi verrata mihinkään muuhun kaupankäyntiin ja siinä kokeneinkin yrittäjä on yhtä noviisi kuin kuka tahansa ensikertalainen. Omistajanvaihdosprosessin monimuotoisuuden vuoksi on pääsääntöisesti mahdotonta, että yksi henkilö hallitsee kaiken (mm. verotus, laki, kirjanpito, henkiset esteet) tarvittavan osaamisen prosessin läpiviemiseksi.

Ohjaamme, neuvomme sekä kytkemme prosessiin avuksesi eri alojen asiantuntijoita, joiden avulla päästään hallittuun lopputulokseen. Näiden asiantuntijoiden käyttö maksaa.

Ensisijaisesti pyrimme hyödyntämään esim. ELY -keskuksen tuotteistettuja palveluita, joissa yrittäjä saa asiantuntijat käyttöönsä kohtuullisella omavastuuhinnalla. Jotkut asiantuntijarenkaan yhteistyökumppaneistamme tarjoavat ensimmäisen neuvonnan veloituksetta tai sovitulla kiinteällä hinnalla. Esittelemme Sinulle kustannustehokkaat ratkaisut - päätökset teet Sinä.

On tärkeää tiedostaa jo alussa, että prosessi aiheuttaa kuluja. Ne ovat kuitenkin pieniä verrattuna tapahtuman tärkeyteen. Tekemällä hyvät pohjatyöt luomme mahdollisuuden hyvälle ja kestävälle lopputulokselle.

Eri alojen asiantuntijoita voi ja kannattaakin käyttää ennen varsinaista päätöstä sukupolvenvaihdosta, myymisestä tai yrityksen lopettamisesta. Asiantuntijaksi voi riittää Nextian asiantuntija, joka toimi ajatusten palloseinänä ja sparraajana. Muitakin asiantuntijoita voidaan tarvita; esim. tieto oman yrityksen realistisesta myyntihinnasta tai mahdollisista veroseuraamuksista voi olennaisesti vaikuttaa myyntipäätökseen.